lunes, 22 de febrero de 2010

Reflexionem sobre educació

Les dues concepcions d'educació antagonistes eternament, i abocades a crear dos tipus de ciutadans completament diferents, i evidentment oposats, queden clarament reflectits en aquest vídeo. L'educació primera, no per antiguitat, ja que recordem que l'educació dels clàssics induïa els seus alumnes al lliure pensament, s'encarrega, més que d'educar d'ensinistrar o domesticar els seus alumnes a través d'una metodologia militar, basada amb el càstig (sobretot el corporal) i el premi com a principal estratègia d'aprenentatge. El segon tipus d'educació està basada en l'aprenentatge com un desenvolupa ment personal, lliure, que respon a la pròpia curiositat del nen, les seves característiques també inclouen concepcions com l'educació integral, assamblearia, ect.

El resultat de la segona forma d'entendre l'educació és crear ciutadans lliures, crítics i capaços de tenir les seves pròpies idees, el rerefons és una concepció ètica de l'educació, coneixent l'arma de doble tall que és aquesta. La primera concepció esdevé una eina de crear ciutadans submisos, incapaços de reflexionar, prendre les seves pròpies decisions, i fortament preparats per acatar la les voluntats alienes.

L'educació és la pedra de toc que pot millorar la nostra societat, afavorir la justícia social, i crear éssers lliures. D'aquest fet sempre se n´han fet ressò els governants, i és per això que aquesta constitueix essencial per a qualsevol sistema polític.

1 comentario:

  1. http://miratuquiparla.blogspot.com/2010/03/de-manars-i-garrotades.html

    Una abraçada: Àlex.

    ResponderEliminar